tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Trei dulceţuri rafinate, trei cadouri perfecte în anotimpul rece
SWEET

Trei dulceţuri rafinate, trei cadouri perfecte în anotimpul rece

10 oct 2016 comentarii

Ideală pentru a-ţi trata oaspeţii veniţi în vizită, delicioasă dimineaţa la mic dejun, cu toast-uri, brioşe, clătite, biscuiţi sau iaurturi, desăvârşită la cină, alături de o Brie sau Camembert, dulceaţa devine în anotimpul rece şi unul dintre cele mai dulci şi de bun gust cadouri.

Asigură-te că ai găsit şi cele mai frumoase recipiente pentru a depozita dulceaţa, şi astfel ai oricând un dar la îndemână pentru prieteni.

Dulceaţă de struguri

Combinaţia perfectă între îndrăzneţ şi clasic.

Ai nevoie de: 2 kg struguri, 1 kg zahăr, suc de la o lămâie, jumătate de baton de vanilie, 3-4 pahare cu apă.

Taie pe jumătate boabele de struguri şi scoate sâmburii. Acoperă strugurii cu zahăr şi lasă-i o oră într-un vas fără capac. Adaugă apa, vanilia şi pune-i la fiert. Îndepărtează spuma care se formează. Când siropul se leagă, toarnă sucul de lămâie şi lăsă pe foc încă 5-10 minute.

Dulceaţă de smochine

Ai nevoie de: 1 kg smochine, 500 g zahăr, 100 ml apă, zeama de la o jumătate de lămâie, 50 g zahăr vanilinat.

Spală smochinele, taie-le codiţele şi feliază. Prepară un sirop din apă şi zahăr şi lasă-l să dea în 2-3 clocote, apoi adăugă smochinele. Adună spuma formată şi adaugă zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Lasă la fiert până se leagă compoziţia.

O poţi adapta cu ceva porto, brandy, rozmarin sau oţet balsamic, dacă vrei să intensifici aromele.

Dulceaţă de dovleac şi portocale

Ai nevoie de: 8 căni de dovleac plăcintar curăţat, tăiat cuburi, 6 căni de zahăr,  2 portocale şi o jumătate de lămâie decojite, feliate subţire, 1 baton de scorţişoară.

Amestecă toate ingredientele într-un vas şi lasă-le la foc mic în jur de 40-60 de minute, până începe să se îngroaşe siropul. Scoate batonul de scorţişoară. Pasează apoi compoziţia cu blenderul.

Adaugă nucşoară, anason sau vanilie, în caz că-ţi doreşti o aromă condimentată. 

Ca să nu se lipească dulceaţa, foloseşte vase din oţel inoxidabil.

reţete dulceaţă