tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Trofie cu pesto, cartofi şi fasole verde
FRESH

Trofie cu pesto, cartofi şi fasole verde

6 ian 2017 comentarii

Atât de simplă şi în acelaşi timp atât de complexă şi elegantă. Cam aşa poţi descrie în doar câteva cuvinte mâncarea italiană. Pastele trofie sunt tipice zonei Liguria, iar în combinaţie cu fasole verde, pesto şi cartofi sunt cina perfectă, cu arome proaspete, ideală pentru începutul weekendului.

Paste trofie, pesto, cartofi (cei mai mici pe care-i poţi găsi), fasole verde, busuioc proaspăt, ulei de măsline, sare de mare şi piper. Asigură-te că ai aceste ingrediente în bucătărie şi poţi începe să pregăteşti unele dintre pastele preferate ale italienilor.

Pune într-un vas apă la fiert,  iar când dă în clocot, adaugă sare după gust şi cartofii feliaţi. Găteşte-i în jur de cinci minute, apoi adaugă fasolea verde şi lasă să mai fiarbă încă cinci minute. Pune şi pastele trofie, amestecă uşor şi verifică după alte cinci minute dacă s-au fiert. Când sunt gata, strecoară-le, apoi aşază pastele şi legumele pe o farfurie, stropeşte cu puţin ulei de măsline, adaugă pesto, parmezan, după gust, şi câteva frunze de busuioc verde. 

Arta de a face acasă cel mai bun pesto!

Poftă bună, gustartienilor!

reţete paste trofie