tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Trufe cu ciocolată, chilli şi scorţisoară
SWEET SPICY

Trufe cu ciocolată, chilli şi scorţisoară

1 iun 2017 comentarii

Combinaţia dintre chilli şi scorţişoară este una puţin neobişnuită dar foarte inspirată, întrucât oferă trufelor un gust unic, cu o notă uşor iute. Pentru un gust mai pronunţat, puteţi mări cantitatea ambelor condimente cu câte un vârf de linguriţă.

Ingrediente:

180 ml smântână pentru frişcă

340 grame ciocolată neagră

jumătate de linguriţă de scorţişoară măcinată

jumătate de linguriţă de ardei iute cayenne măcinat

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Încălziţi smântâna la foc mediu, dar aveţi grijă să nu fiarbă. Într-un bol puneţi 225 grame ciocolată tăiată mărunt, turnaţi smântâna peste şi lăsaţi ciocolata să se topească. Amestecaţi uşor până obţineţi o textură fină şi lucioasă. Adăugaţi scorţişoara şi ardeiul iute măcinat.

Lăsaţi ganache-ul să se răcească 30 de minute. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Puneţi ganache-ul în două poşuri şi tăiaţi vârfurile. Turnaţi trufele de mărimea unei nuci, lăsând spaţiu între ele. Băgaţi tava la frigider timp de 30 de minute şi după ce s-au întărit modelaţi-le uşor între palme până devin fine. Daţi tava la rece pentru alte 30 de minute.

Topiţi 115 grame de ciocolată la bain-marie. Cu ajutorul unei furculiţe luaţi trufele pe rând şi scufundaţi-le în ciocolata topită, având grijă să le scurgeţi de excesul de ciocolată. Puneţi trufele pe tavă şi lăsaţi-le la frigider pentru cel puţin o oră înainte de servire.

Puteţi păstra trufele într-un recipient ermetic în frigider până la o săptămână.

Poftă bună, gustartienilor!

trufe ciocolata