tap to open sidebar
tap to close sidebar


Rețete Yummy

Varză de Bruxelles cu bacon şi lime la cuptor
HOT

Varză de Bruxelles cu bacon şi lime la cuptor

24 nov 2016 comentarii

O reţetă care te va face să adori gustul verzei de Bruxelles.

Secretul acestei reţete constă în caramelizarea micilor verze de Bruxelles la cuptor îndeajuns cât să prindă o crustă aurie şi uşor crocantă la exterior şi să devină fragede la interior. Iar şunca le va da un gust afumat şi savuros. Poţi servi oaspeţilor acest preparat ca fel principal sau îl poţi transforma în garnitură la friptură.

Ai nevoie de 1 kilogram de varză de Bruxelles, ulei de măsline, bacon (tăiat în bucăţi mai mici), sare Kosher, piper cayenne, puţină boia afumată şi lime.

Încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, într-un bol mare, amestecă verzele cu uleiul de măsline, cam două linguri. Aşază-le apoi într-o tavă, într-un singur strat, presară sarea, piperul şi boiaua. Stropeşte pe deasupra cu puţin lime. Lasă să se coacă în jur de 25 de minute.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete varză de bruxelles