tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Vin fiert (varianta olandeză)

Vin fiert (varianta olandeză)

13 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Vinul fiert este sinonim cu momentele relaxate. Nu este doar nişte vin pun într-o oală pe ochiul de la aragaz. Pentru a-l face cu adevărat bun trebuie să respecţi un echilibru al aromelor, să nu pui prea multe sau prea puţine condimente.

Ingrediente:

o sticlă şi jumătate vin roşu (de preferat Cabernet Sauvignon)

2 portocale

1 lămâie

15 cuişoare

4 batoane de scorţişoară

120 g zahăr alb

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Turnaţi vinul într-o oală mare. Înţepaţi din loc în loc portocalele şi lămâia şi puneţi-le în vasul cu vin împreună cu scorţişoara şi cuişoarele. Lăsaţi vinul la foc mic pentru 3 ore. Nu trebuie să atingă punctul de fierbere, ci doar să se evapore alcoolul. La final se adaugă zahărul şi se lasă până se topeşte. Se scot condimente şi fructele şi se serveşte.

 

Olandezii au un mod deosebit de a fierbe vinul, astfel încât să se elimine alcoolul şi să rămână aromele. 

vin fiert