tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Vinete Baba Ghanous
SPICY

Vinete Baba Ghanous

7 mar 2017 comentarii

O salată cu arome orientale. Gustul şi parfumul vinetelor proaspăt coapte nu poate fi egalat, iar usturoiul şi sucul de lămâie vin să completeze perfect acest preparat absolut delicios.

Ingrediente:

2 vinete

1 lingură pastă susan (tahini)

100 g iaurt

2 căţei de usturoi

1 lămâie

4 linguri ulei de măsline extravirgin

1 rodie

1 linguriţă chimen măcinat

sare

mentă sau ardei iute

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Se coc vinetele, la flacăra aragazului, la jar, pe grătar, plită sau disc, până când coaja se arde, iar miezul devine complet moale şi pufos. Când sunt gata, pune-le într-o sită deasupra unui vas, presară-le cu sare şi acoperă-le cu un capac. Lăsă-le să se răcească bine şi să se scurgă lichidul pe care îl conţin. Vinetele se curăţă apoi de coajă. Toacă-le bine sau amestecă la mixer, într-un castron, până se obţine o pastă. Adaugă şi usturoiul pisat şi pasta de susan. Amestecă bine şi pune apoi iaurtul. Condimentează cu sare, după gust, şi adaugă zeamă de la 1 lămâie. Amestecă din nou. Serveşte după ce se răceşte, apoi stropeşte cu ulei de măsline şi chimenul măcinat. La final, adaugă şi sâmburii de rodie. De asemenea, mentă sau fulgi de ardei iute, dacă vă plac.

Poftă bună, gustartienilor!

vinete baba ghanous