tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Vinete la cuptor, cu roşii, ardei iute şi usturoi

Vinete la cuptor, cu roşii, ardei iute şi usturoi

9 feb 2017 comentarii

Pe lângă faptul că este absolut delicioasă şi poţi crea cu ea atâtea reţete, vânăta este şi una dintre mâncărurile ideale pentru creier, datorită unui antioxidant existent în coaja acesteia, dar şi ideală în curele de slăbire, pentru numărul scăzut de calorii.

Ingrediente:

2 vinete

2 -3 linguri ulei de măsline

1 kg roşii cherry

1 -2 capăţâni de usturoi

pătrunjel

boia afumată

sare

ardei iute

piper

parmezan

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Feliază vânăta pe lung, apoi stropeşte feliile cu ulei de măsline şi presară piper şi sare. Coace-le la cuptor 20 de minute, la 200 de grade Celsius. Întorce-le apoi pe partea cealaltă, adaugă pasta de la roşiile date prin răzătoare, roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul, ardeiul iute tocat şi boiaua. Mai lasă la rumenit încă 10 minute. Se pot servi cu pătrunjel ş parmezan ras pe deasupra.

Poftă bună, gustartienilor!

reţete vinete la cuptor