tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Zabaione - o reţetă cu tradiţie
SWEET

Zabaione - o reţetă cu tradiţie

22 mai 2017 comentarii

Zabaione este un desert italian simplu de făcut din gălbenuşuri, zahăr şi vin Marsala. Acesta este de obicei servit cald, dar poate fi consumat şi rece sau chiar îngheţat.

Ingrediente:

3 gălbenuşuri

50 grame zahăr

50 ml vin Marsala

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-un bol amestecaţi toate ingredientele bine. Puneţi bolul la baie de aburi şi amestecaţi pentru aproximativ 5-8 minute sau până începe să se îngroaşe. Puteţi servi crema peste fructe, îngheţată sau biscuiţi.

Potrivit legendei, desertul ar fi fost inventat în secolul al XVI-lea în Florenţa, Italia, la curtea familiei de Medici.

Reţeta originală foloseşte vinul Marsala, însă îl puteţi înlocui cu orice alt vin sec, puteţi folosi Prosecco, şampanie sau chiar lichior.

Poftă bună, gustartienilor!

italian desert zabaione