tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

3 reţete cu ciuperci  perfecte pentru toamnă

3 reţete cu ciuperci perfecte pentru toamnă

5 dec 2017 comentarii

Ciupercile sunt alimente perfecte pentru vremea rece. Aromate, pline de vitamine şi minerale, cu o textură interesantă fac din orice preparat un deliciu pentru orice masă.

Tigaie toscană

2 linguri de ulei de măsline

1,400 kg piept de pui dezosat

Piper proaspăt măcinat

450 g ciuperci crimini

100 g roşii uscate la soare

Rozmarin proaspăt tocat

2 căţei de usturoi

Sare

250 g fasole albă fiartă

100 g supă de pui

Se preîncălzeşte cuptorul la 220 Celsius.

Se încălzeşte o lingură de ulei într-o tigaie destul de largă. Pieptul de pui se asezonează cu sare şi piper. Se pune pieptul cu pielea în tigaie şi se lasă până când devine auriu, aproximativ 5 minute. Se întoarce pe cealaltă parte şi se mai lasă 5 minute. Se pune pe-o farfurie.

Se pune şi cealaltă lingură de ulei în tigaie. Se adaugă ciupercile. Se sotează 5 minute. Se adaugă roşiile, rozmarinul, usturoiul, sare şi piper. Se sotează încă un minut. Se adaugă fasolea şi supa de pui.

Pieptul de pui se pune în tigaie. Se lasă 30 de minute pe foc. Se serveşte cald.

Pui cu vin şi ciuperci

700 g piept de pui dezosat

Piper

1 lingură de sare

2 linguri de ulei de măsline

700 g ciuperci crimini, tăiate în 4

1 ceapă şalotă

250 g supă de pui

250 g vin alb sec

2 linguri de tarhon proaspăt tocat

Sucul de la 1 lămâie

Se asezonează pieptul de pui cu sare şi piper. Se pune într-un vas şi se presară făină într-un strat subţire, cât să-l acopere.

Se încălzeşte uleiul. Se adaugă pieptul de pui şi se lasă aproximativ 4 minute. Se transferă puiul pe o farfurie.

Se dă focul mic şi se adaugă în aceeaşi tigaie, ceapa şi ciupercile şi se lasă 5 minute. Se adaugă supa de pui, vinul şi jumătate din cantitatea de tarhon. Se lasă 8 minute. Se adaugă pieptul de pui. Se continuă fierberea până ce lichidul se îngroaşă. Se adaugă restul de tarhon şi sucul de lămâie.

Se serveşte cu paste, orez sau mămăligă.

Ciuperci cu cimbru şi parmezan

3 linguri de ulei de măsline

900 g ciuperci crimini, tăiate în 2

Sare

Piper proaspăt măcinat

3 căţei de usturoi

140 g vin alb sec

Cimbru proaspăt

200 g parmezan răzuit sau pecorino romano

Se încălzeşte jumătate din cantitatea de ulei. Se adaugă jumătate din cantitatea de ciuperci şi se amestecă astfel încât acestea să formeze un strat uniform. Se lasă 3 minute. Se transferă într-un vas. Se adaugă restul de ciuperci şi de ulei şi se repetă procedura.

Toate ciupercile se pun la loc în tigaie, se adaugă sare şi piper şi se lasă 5 minute. Se adaugă usturoiul amestecând din când în când. După un minut se adaugă vinul şi se mai lasă un minut. Se ia de pe foc şi se adaugă cimbrul şi brânza. 

ciuperci retete

Cristina Călin