tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

4 condimente mai puţin cunoscute pentru cele mai gustoase preparate

4 condimente mai puţin cunoscute pentru cele mai gustoase preparate

17 feb 2017 comentarii

Dă o aromă deosebită mâncărurilor tale cu unele dintre cele mai exotice condimente.

5 condimente mai puţin cunoscute pe care ar trebui să le încerci în bucătărie

Cascabel

Cascabel este un ardei iute din Mexic. Nu foarte puternic, are uşoare note citrice şi dă preparatelor un gust dulceag şi puţin acid. Este foarte potrivit la mâncărurile cu vită şi pui.

Piper Cubeba

Ca aspect se aseamănă cu piperul, face parte din familia acestuia, dar nu este picant. Are un gust surprinzător. Conferă arome intense, amărui, mentolate şi de fructe în acelaşi timp. Aduce mult a ienibahar. Este foarte folosit în bucătăria indoneziană. 

Mahlab

Este un condiment obţinut din sâmburii unor cireşe negre, rare, dar ca gust nu are nicio legătură cu cireşele pe care le ştim. Se foloseşte mai ales la deserturi, la prăjituri şi biscuiţi, datorită aromelor de nucă şi migdale.  Unii combină pudra de mahlab cu cafeaua, pentru arome speciale. De asemenea, sunt bucătari care-l folosesc pentru crearea unor dressinguri pentru salate: ulei de măsline, lămâie si sâmburi de Mahlab.

Boabele Paradisului

Foarte populare în Africa, au aromă de piper. Au devenit condiment de bază în vremurile când accesul la piperul negru era dificil, iar europenii l-au adoptat la rândul lor. Bucătarii îl preferă pentru că nu este atât de picant precum piperul.

condimente