tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

6 motive să pui ghimbir în mâncare

6 motive să pui ghimbir în mâncare

17 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Ghimbirul este unul dintre condimentele cele mai versatile. Îl poţi folosi şi la limonadă, şi la prăjituri, dar şi la fripturi de porc sau supe. Nu strică să ai mereu în frigider puţin ghimbir. Nu doar că oferă un plus de savoare, dar este şi foarte sănătos.

Reduce riscul de apariţie a diabetului

Oamenii de ştiinţă au făcut legătura dintre anumite componente active din ghimbir şi controlul insulinei şi reglarea metabolismului. Ghimbirul poate fi adăugat în diverse smoothieuri, legume trase la tigaie sau supe. Este bun atât ghimbirul proaspăt, cât şi cel uscat.

Este un mod natural de a atenua durerile menstruale

O cană de ceai de ghimbir este tot ce ai nevoie pentru a scăpa de durerile care îţi dau bătaie de cap lună de lună. De asemenea, poţi scăpa şi de ameţelile care uneori apar în timpul menstruaţiei. Înainte de te hotărî să suplineşti efectul medicamentelor cu ceai de ghimbir este bine să întrebi medicul, pentru că acesta poate interacţiona în mod neplăcut cu ele.

Este antiinflamator

Ghimbirul conţine antioxidanţi—fitonutrienţi—care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi. Prevenirea inflamaţiilor este un efect al acestor antioxidanţi.

Rezolvă problemele gastrointestinale

Dacă ai stări de vomă sau eşti deranjat la stomac, atunci este bine să apelezi la ghimbir. Ajută la digestie şi în scurt timp te vei simţi mai bine. Oricum, este benefic atunci când problemele sunt uşoare. În caz contrar, mergeţi la medic.

Te scapă de greţurile matinale

Femeile însărcinate au un ajutor în ghimbir pentru că este foarte eficient în tratarea greţurilor matinale. O limonadă cu ghimbir îţi va schimba starea de spirit.

Poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace

Componentele antiinflamatorii din ghimbir pot reduce şi riscul de apariţie a bolilor de inimă. Consumul regulat de ghimbir scade colesterolul şi cantitatea de zahăr din sânge, potrivit unui studiu realizat în 2016. 

ghimbir efecte