tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

7 sfaturi ca să mănânci sănătos la restaurant

7 sfaturi ca să mănânci sănătos la restaurant

18 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

De multe ori, când mergem la restaurant mâncăm mult şi facem alegeri nesănătoase. Poate fi un preparat prea gras sau cu prea mult zahăr. Simţim că este momentul să ne răsfăţăm şi facem nişte alegeri greşite.

Iată câteva sfaturi care să ne ajute să mâncăm sănătos chiar şi atunci când suntem la restaurant.

Verifică meniul înainte de a face rezervare

Dacă poţi să te documentezi înainte cu privire la restaurantul în care urmează să mergi să mănânci ar fi perfect. De asemenea, dacă faci rezervare cu ceva timp înainte, eviţi să să ajungi să-ţi fie foarte foame în timp ce cauţi un local în care să te opreşti.  În acest fel poţi alege şi în funcţie de dieta pe care o urmezi sau de afecţiunile pe care poate le ai.

Începe cu o salată

O salată simplă, cu legume verzi, este perfectă pentru începutul mesei. Fibrele şi apa din salată vă vor face să mâncaţi mai puţin din felurile următoare. Salata trebuie aleasă şi ea cu grijă. Nu trebuie să aibă prea multe alune, crutoane, avocado, cereale, brânzeturi, fructe uscate. Indicat ar fi să alegi maximum două dintre aceste ingrediente. Dacă vrei ca salata să fie toată masa ta, atunci ai grijă să adaugi surse de proteină de calitate: carne de pui, peşte, ouă sau fasole. Nu te grăbi să pui prea mult sos peste salată. Oţetul şi uleiul de măsline sunt suficiente.

Legumele şi proteinele trebuie să fie o prioritate

Legumele sunt o sursă bună de proteine, vitamine şi minerale, iar proteinele îţi dau senzaţia de saţietate. Este greu să mănânci prea mult dacă alegi această combinaţie. De obicei, porţiile de la restaurant sunt mai mari decât am avea noi nevoie să mâncăm, dar sigur vei simţi că te-ai săturat şi te vei opri. Poţi lua la pachet ce rămâne.

Alege doar două răsfăţuri

Nu este indicat să mănânci şi pâine, şi aperitiv, şi desert şi să mai bei şu un pahar de alcool. Bine ar fi să alegi doar două dintre ele. Una dintre ele poate fi o sursă de carbohidraţi şi un pahar de alcool sau desert. Recomandările sunt ca o femeie să consume o singură porţie de alcool pe zi, iar un bărbat două.

Împarte mâncarea

Atunci când împarţi cu ceilalţi de la masă, vei reuşi să mănânci exact cât are nevoie organismul tău. Puteţi alege fiecare altceva şi, mai apoi, să gustaţi din toate. Dacă eşti o persoană pofticioasă, este cea mai bună variantă pentru tine.

Nu te uita în farfuria altora

Fiecare om are nevoile lui nutriţionale, aşa că nu trebuie să compari ce ai tu în farfurie cu ce au persoanele cu care mănânci. Dacă totuşi nu te poţi abţine şi mănânci prea mult, atunci nu-ţi rămâne decât să mănânci mai puţin la masa următoare.

 

la restaurant sănătos