tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Acesta este felul de mâncare pe care ar trebui să îl comandaţi la prima întâlnire

Acesta este felul de mâncare pe care ar trebui să îl comandaţi la prima întâlnire

14 sep 2017 comentarii

Există câteva modalităţi de a vă asigura că veţi avea parte de o primă întâlnire bună: să fiţi punctuali, să nu beţi prea mult şi să fiţi îmbrăcaţi adecvat pentru locul unde mergeţi.

Există, însă, un alt aspect pe care uneori îl trecem cu vederea - ceea ce mâncăm.

Potrivit unui nou studiu realizat de psihologii de ştiinţe comportamentale de la Universitatea din Chicago, a comanda acelaşi fel de mâncare ca celălalt creează încredere şi îl face pe celălalt să se simtă mai apropiat de voi.

În timpul cercetărilor, co-autorii Kaitlin Woolley şi Ayelet Fishbach au dat unui grup de străini alimente similare şi unui alt grup alimente diferite pentru a mânca, apoi i-au urmărit în timp ce îndeplineau diverse saricini pentru a testa încrederea pe care o au unul în celălalt. Rezultatele au arătat că grupurile care au primit feluri de mâncare similare au cooperat mai mult in negocieri si au sporit rezolvarea conflictelor.

Cu toate acestea, în ciuda studiului, chiar şi cercetătorii recunosc că „asemănările în ceea ce priveşte mâncarea nu indică dacă doi oameni se vor înţelege sau dacă cineva este demn de încredere”.

Oricum ar fi, nu vă costă să încercaţi, nu?                                                              

studiu