tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Cei mai iuţi ardei din lume, testaţi în cadrul unui concurs inedit în România

Cei mai iuţi ardei din lume, testaţi în cadrul unui concurs inedit în România

17 oct 2016 comentarii

Zeci de persoane au participat duminică seara la un inedit concurs de mâncat ardei iute, într-o cafenea din centrul Timişoarei.

Concurenţii au testat unii dintre cei mai iuţi ardei din lume. Dacă ardeii autohtoni pe care românii îi consumă de obicei au aproximativ 500 de unităţi Scoville, cei înscrişi la concursul "Chilli Eating Contest" au mâncat ardei care au avut între 2.500 şi un milion de unităţi Scoville.

Cine s-a considerat rezistent la mâncat ardei iute a trecut prin nouă probe de foc. Ardeii au fost consumaţi cruzi, unul după altul. 

În ultima rundă, unde i-a aşteptat ardeiul "Trinidad Scorpion", cel mai iute din lume, au ajuns doar trei timişoreni. Câştigătorul fost recompensat cu un kilogram de ardei iute.

"Participanţii s-au descurcat foarte bine, mult peste aşteptări. Ardeii pe care i-au gustat în cadrul concursului sunt cultivaţi în România, dar sunt originari din Mexic, ţara în care se consumă cei mai mulţi ardei iuţi", a declarat Predrag Jivisi, organizatorul concursului, care cultivă ardei iuţi la Cenad, judeţul Timiş, transmite Mediafax.

 

ardei iuţi