tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Cum găteşti cele mai bune paste. 7 sfaturi de la cel mai cunoscut bucătar italian

Cum găteşti cele mai bune paste. 7 sfaturi de la cel mai cunoscut bucătar italian

25 oct 2016 comentarii

În Italia, pastele sunt considerate un adevărat simbol, indiferent că e vorba de tortellini, lasagna, fusilli, macaroane ori spaghete.

Pastele sunt făcute de obicei din cartofi, porumb, orez sau griş şi apă. Chinezii au inventat însă tăiţeii, cunoscuţi azi drept noodles. Un ciob care conţinea un soi de spaghete a fost descoperit acum 4000 de ani în timpul unor săpături.

Unii cred ca faimosul Marco Polo a adus pastele din China în Europa, în secolul 13.

Recordul mondial pentru cel mai mare bol de spaghete a fost stabilit acum şase ani de către angajaţii restaurantului Buca di Beppo, California, care au umplut o piscină cu 6251 kg de spaghete.

Iată care sunt cele mai folositoare sfaturi pentru a obţine spaghetele perfecte, potrivit celebrului bucătar italian, Gennaro Contaldo:

- nu te zgârci la spaţiu, foloseşte o oală mare

- aşteaptă să fiarbă apa înainte de a adăuga pastele

- nu orice sare este potrivită, foloşeşte-o pe cea grunjoasă, nu fină

- când adaugi pastele, strânge-le mai întâi sub forma unui mănunchi, apoi apasă-le până se înmoaie în apă şi acoperă cu un capac pe care-l îndepărtezi după câteva secunde.

- amestecă pentru a nu se lipi

- pentru o textură al dente scoate-le mai devreme din apă, chiar dacă pe pachet timpul de fierbere este dat la 10 minute

- foloseşte apa în care au fiert pastele pentru a subţia sosul.

 

paste