tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Dai o petrecere de Revelion? Află câte sticle de vin trebuie să cumperi!

Dai o petrecere de Revelion? Află câte sticle de vin trebuie să cumperi!

13 dec 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Urmează o perioadă în care cei mai mulţi dintre noi vom fi gazde pentru rude sau prieteni. Se vor pune mese întinse cu bucate atent preparate, deserturi onctuoase, băuturi alese. Se va bea vin, ţuică sau poate vişinată. Va trebui să faci cumpărături, să calculezi câte porţi trebuie să faci ca să nu rămână oaspeţii nemâncaţi, dar să nici nu arunci prea multă mâncare. Te gândeşti cât vin să ai în casă. Nu vrei nici să îi laşi cu paharele goale înainte de vreme, nici să plece prea veseli la ei acasă.

Câte sticle de vin este bine să cumperi?

Înainte de a te hotărî trebuie să ştii că o sticlă de vin are aproximativ 4 pahare de vin. Unii mai chibzuiţi ar putea spune că ar fi chiar 5, cei generoşi că 3. O sticlă de vin are 750 ml. Specialiştii recomandă ca o porţie să nu depăşească 150 de ml, dar cine stă să măsoare atât de exact când atmosfera e de săbătoare şi buna dispoziţie pluteşte în aer. În realitate, dintr-o sticlă se pun cam 4 pahare, astfel încât unei persoane ar trebui să îi revină o sticlă de vin. Luăm în considerare faptul că un pahar se bea înainte de masă, vreo două pe parcursul ei şi, nu putem încheia altfel, decât cu un pahar de vin,  

Acum că am hotărât câte pahare de vin sunt într-o sticlă, mai trebuie să avem în vedere alte două variabile: numărul de invitaţi şi apetitul lor pentru vin. După ce ai numărat persoanele pe care le-ai pus pe listă mai adaugă încă două. Întotdeauna este bine să fii pregătit. Nu poţi prezice exact cât va bea fiecare, dar dacă sunteţi prieteni vechi vei şti cum stă treaba. Sunt persoane care vin cu maşina sau altele care poate aleg alt tip de băutură.

Dacă ar fi să punem totul într-o formulă matematică ea ar suna aşa: numărul de invitaţi X numărul de pahare de vin estimat pentru fiecare invitat/ 4= numărul de sticle. În realitate, ar fi bine să nu ne facem griji prea multe, ci să ne bucurăm că suntem împreună!

 

vin petrecere