tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

De ce cafeaua din avion are un gust ciudat

De ce cafeaua din avion are un gust ciudat

25 iul 2016 comentarii

Nu boabele de cafea sunt de vină. Astăzi tot mai multe companii aeriene cumpără cafea de la branduri de marcă.

Principalul motiv pare a fi apa folosită la preparea cafelei. Aeronavele au rezervoare speciale umplute cu apă potabilă, însă aceasta nu ar fi tocmai cea mai curată, potrivit unui raport al EPA din 2012, notează foodandwine.com. Şi potrivit un însoţitor de zbor de la American Airlines, "aceste rezervoare sunt probabil curăţate doar o dată la şase luni".
 
Următorul motiv: procesul de fierbere—la peste 10.000 de metri altitudine apa fierbe la o temperatură mai mică, dând peste cap procesul de extracţie, astfel că nu toată cafeaua apucă să se dizolve, spune expertul Andrew Hetzel.
 
În final, propriile noastre papile gustative ne cam încurcă. Presiunea din cabină, aerul uscat şi altitudinea reduc percepţia gustului cu 30%.
 

cafea avion