tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Importanţa sării în dulciuri

Importanţa sării în dulciuri

19 iun 2017 comentarii

Sarea, deşi este menţionată în cantităţi mici în reţetele pentru prăjituri, este un ingredient vital! Este la fel de importantă în prăjituri ca în orice alt preparat.

În toate prăjiturile, sarea scoate în evidenţă aromele nuanţate – aroma de nucă din diferitele tipuri de făină de cereale integrale, diferiţi îndulcitori, ciocolată neagră sau aromele din fructe şi ajută la echilibrul condimentelor.

Coacerea este un set foarte precis de măsurători, iar sarea face parte din acea chimie, ajutând la completarea gustului.

Aproape orice reţetă de prăjituri menţionează cel puţin ”un praf de sare”. Chiar dacă este vorba despre doar atât de puţin, nu uitaţi să adăugaţi şi asiguraţi-vă că este cantitatea cerută în reţetă.

 

sare