tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Luna afinelor. Idei de reţete cu unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume

Luna afinelor. Idei de reţete cu unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume

13 iul 2016 comentarii

Este sezonul afinelor şi cel mai potrivit moment pentru a te bucura de gustul fantastic şi beneficiile acestor fructe minunate.

Sub nicio formă nu le rata, căci ai multe de câştigat de pe urma lor. Afinele sunt considerate alimente inteligente şi sunt excelente pentru memorie! Un studiu realizat în 2012 a arătat că o porţie medie de afine pe săptămână a încetinit procesul de uitare cu câţiva ani. Mai mult, contribuie la înlăturarea stresului. O ceaşcă de afine proaspete dimineaţa este stimulul de care are nevoie creierul. Sunt un bun aliat în dietele de slăbire. Afinele conţin substanţe antiseptice şi antibacteriene şi se pot transforma într-un medicament miraculos pentru sănătatea ta. 

Caută afinele cu aspect prăfuit pe care le speli doar înainte de a le consuma, altfel îşi pierd proprietăţile. 

Afinele sunt foarte gustoase în salate, în prăjituri, ca limonadă ori sub formă de gem, de sirop sau de vin.

Salate cu afine

Poţi obţine un prânz sau o cină delicioasă dacă vei combina un mix de salate, cu afine, nuci, rodie sau căpşuni, brânză feta sau cu mucegai şi un dressing de zmeură. Sau bucură-te de un desert delicios, sănătos şi foarte arătos: afine, zmeură, căpşuni, mure, piersică sau vişine într-un pepene galben. Şi cu ceva îngheţată pe deasupra şi o lingură de rom.

Clătitele cu afine proaspete sau dulceaţă le poţi servi la mic dejun. Reţeta aluatului perfect pentru cele mai apetisante clătite o găseşti aici.

Limonadă sau smoothie cu afine

Smoothie cu afine, migdale, goji, seminţe de chia şi iaurt este un energizant excelent, plin de vitamine, cu care-ţi poţi începe dimineaţa. Iată ghidul pentru un smoothie perfect.

O limonadă consistentă, cu afine, lămâie, miere, cuburi cu gheaţă, lapte şi cardamon, este ideală pentru serile calde.

Vin tonic din afine: pentru un litru de vin ai nevoie de 300 de grame de fructe proaspete zdrobite, pe care le laşi la macerat opt zile, într-un spaţiu foarte slab luminat, la temperatura camerei. Compoziţia se agită în fiecare zi, de mai multe ori, apoi se strecoară şi se consuma câte 1-2 linguri înainte de mesele principale. Aşa ai un tonic general, care stimulează apetitul.

Tu ai o reţetă preferată cu afine?

 

 

afine