tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Omleta perfectă în viziunea lui Anthony Bourdain

Omleta perfectă în viziunea lui Anthony Bourdain

5 mar 2018 comentarii

Omleta este un preparat atât de simplu, dar în acelaşi timp atât de complex. Poate fi făcută doar din ouă sau îi pot fi adăugate ingrediente care să o îmbogăţească cu arome şi texturi noi. Fiecare bucătar are o abordare. Unii preferă omleta cât mai simplă, alţii ar adăuga în ea şi caviar.

Anthony Bourdain este un bucătar care vrea ca omleta să se întoarcă la origini. Cu cât este mai simplă, cu atât este mai bună. ”Nu aş pune niciodată lapte sau smântână. Nu cred că adaugă vreo valoare suplimentară. Cred că omleta este despre ouă şi atât. Dacă mai adaugi şi alte ingrediente vorbim despre altceva”, a spus bucătarul.

În cartea ”Appetites” povesteşte cum crede el că trebuie făcută omleta perfectă. Ai nevoie de ouă proaspete şi de o tigaie încinsă, dar nu foarte. Ouăle se sparg într-o farfurie, se scot resturile de coajă, dacă se întâmplă cumva să cadă vreunul şi de-abia apoi se pun într-un castron. Se bat cu furculiţa, dar nu foarte mult. Scopul este de a obţine o combinaţie de alb cu galben, nu trebuie să se vadă doar gălbenuşul. În tigaie se pune unt din abundenţă şi se lasă până face spumă. Apoi, se pun ouăle bătute. Se lasă să se închege puţin compoziţie, după care se amestecă cu o spatulă, urmând modelul cifrei 8. Omleta trebuie să fie pufoasă şi aerată, în viziunea lui Bourdain.

Anthony Bourdain este un bucătar care vrea ca omleta să se întoarcă la origini. Cu cât este mai simplă, cu atât este mai bună. ”Nu aş pune niciodată lapte sau smântână. Nu cred că adaugă vreo valoare suplimentară. Cred că omleta este despre ouă şi atât. Dacă mai adaugi şi alte ingrediente vorbim despre altceva”, a spus bucătarul.

În cartea ”Appetites” povesteşte cum crede el că trebuie făcută omleta perfectă. Ai nevoie de ouă proaspete şi de o tigaie încinsă, dar nu foarte. Ouăle se sparg într-o farfurie, se scot resturile de coajă, dacă se întâmplă cumva să cadă vreunul şi de-abia apoi se pun într-un castron. Se bat cu furculiţa, dar nu foarte mult. Scopul este de a obţine o combinaţie de alb cu galben, nu trebuie să se vadă doar gălbenuşul. În tigaie se pune unt din abundenţă şi se lasă până face spumă. Apoi, se pun ouăle bătute. Se lasă să se închege puţin compoziţie, după care se amestecă cu o spatulă, urmând modelul cifrei 8. Omleta trebuie să fie pufoasă şi aerată.

omletă anthony bourdain

Cristina Călin