tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Sfaturi pentru a pregăti cele mai bune produse de patiserie chiar la voi acasă

Sfaturi pentru a pregăti cele mai bune produse de patiserie chiar la voi acasă

30 iun 2017 comentarii

Când vine vorba de patiserie, totul pleacă de la ingrediente. Întotdeauna trebuie să cumpăraţi ingrediente de cea mai bună calitate, în măsura în care vă permiteţi.

Încercaţi să folosiţi untul nesărat şi să evitaţi margarina - untul este regele culorii şi aromei - şi folosiţi numai făină nealbită, de bună calitate. Pentru ouă şi lapte, încercaţi să folosiţi produse organice. În cele din urmă, sarea de mare fină este cea mai bună pentru produsele de patiserie, deoarece este absorbită mai bine în aluat.

Odată ce aveţi ingredientele potrivite, există o mulţime de moduri în care puteţi începe să faceţi produse de patiserie, în funcţie de ceea ce doriţi să obţineţi. Ingredientele pot fi similare, dar rezultatele sunt cu totul diferite, de la un aluat pentru plăcinte cu carne până la o reţetă delicată de foietaj.

Aluatul fraged

Aluatul fraged făcut în casă este foarte uşor de realizat şi mult mai bun decât orice aţi găsi în magazine. Este folosit ca bază pentru tot felul de dulciuri, de la tarte de lămâie sau ciocolată pana la frangipane.

Sfaturi:

Este foarte important să lăsaţi aluatul să se odihnească! Nu trebuie să folosiţi niciodată aluatul imediat după ce l-aţi făcut, deoarece acesta se va micşora la cuptor. Acesta ar trebui lăsat peste noapte sau cel puţin câteva ore la frigider. După ce întindeţi aluatul în tavă, daţi tava la congelator pentru încă o oră şi coaceţi aluatul de tartă îngheţat (fără umplutură).

Nu îl frământaţi prea mult, deoarece va deveni mult prea sfărâmicios.

Întotdeauna trebuie să aveţi masa de lucru tapetată cu făină atunci când lucraţi cu aluatul fraged.

Faceţi întotdeauna de trei sau patru ori cantitatea de care aveţi nevoie, deoarece se păstrează foarte bine la congelator.

Acest aluat este perfect dacă vreţi să experimentaţi. Încercaţi diferite arome, cum ar fi scorţişoara, coajă de lămâie, vanilie, coajă de portocale sau seminţe de mac.

 

 

A post shared by 유상혁 (@henryyoo85) on

 

 

A post shared by R D (@travellingpiglet) on

 

 

Foietajul

Foietajul este cel mai greu de făcut dintre aluaturile de patiserie, dar odată ce stăpâniţi această tehnică, puteţi realiza o mulţine de deserturi delicioase, mai ales că cele mai multe aluaturi de foietaj din magazine sunt făcute cu ingrediente mai proaste, cum ar fi margarina în locul untului. Chiar şi unele restaurante cumpără foietajul congelat.

Totul ţine de temperatură! Acest aluat are nevoie de o temperatură atent controlată care să asigure că untul rămâne un strat separat în foietaj şi nu se îmbină în timp ce sunt realizate straturile. La cuptor, umiditatea din grăsime se evaporă, provocând ridicarea şi crearea straturilor din foietaj. Există diferite metode de producere a foietajului, care conţin diferite cantităţi de unt. Cel mai uşor este când raportul de unt la aluat este de 1:2.

Sfaturi:

Lucraţi într-un mediu răcoros pentru a împiedica topirea untului şi fuziunea cu aluatul.

Aluatul iniţial nu trebuie să aibă un aspect prea frumos. Nu frământaţi în exces altfel va deveni elastic şi va face întinderea lui foarte dificilă.

Lăsaţi aluatul să se odihnească 60 de minute în frigider între etapele de întidere şi împăturire.

Acest aluat se coace la cel puţin 200 grade Celsius pentru o creştere optimă.

Deoarece este un proces lung, indicat ar fi să faceţi cantităţi mai mari, mai ales că se păstreaza foarte bine la congelator.

 

 

A post shared by Joan Seguí (@forn_sant_francesc) on

 

Aluatul opărit

Aluatul opărit este uşor, aerat şi puţin crocant - gândiţi-vă la profiterol şi ecler, dar poate fi şi prăjit şi transformat în gogoşi delicioase. Acest aluat este realizat într-un mod foarte diferit faţă de alte produse de patiserie şi este gătit înainte să fie utilizat.

Sfaturi:

Făina trebuie opărită toată odată! Aceasta este cea mai frecventă greşeală pe care o fac cele mai multe persoane. Făina trebuie amestecată constant câteva minute pe foc la temperatură medie spre mare.

Adăugaţi ouăle încet, unul câte unul, şi amestecaţi bine.

Verificaţi întotdeauna consistenţa aluatului după ce adăugaţi fiecare ou, deoarece variază în funcţie de capacitatea de absorbţie a făinii.

Nu deschideţi niciodată uşa cuptorului în timp ce cojile de ecler sau choux sunt acolo.

Nu scoateţi tava prea repede din cuptor, altfel veţi obţine un aluat apos.

Utilizaţi o duză în formă de stea pentru a turna eclerele, deoarece acest lucru ajută la o coacere uniformă.

 

 

aluat de patiserie