tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Temperatura corectă la care se serveşte vinul

Temperatura corectă la care se serveşte vinul

15 iul 2016 comentarii

Dacă serveşti vinul roşu la temperatura camerei şi cel alb direct din frigider, în general, greşeşti. Ţine cont şi de soiuri.

Temperatura vinului este mult mai importantă decât crede lumea. Îţi poate afecta dramatic experienţa gustului şi a aromei. 

Băut prea cald, vinul roşu îşi pierde nuanţa, devenind insipid, trecut, oţetit. Cele albe, pe de altă parte, dacă sunt turnate prea reci în pahar, gustul lor va fi brusc mascat, unidimensional.

Vinurile albe, clare, răcoritoare, aromatizate şi cele spumante se servesc reci, la 6-8 grade, spun specialiştii. Cele albe corpolente şi cele roşii fructate, la 10-14 grade. Vinurile roşii uşoare trebuie să ajungă în pahar la 12 grade, iar cele corpolente la 18-20 de grade.

Nu uitaţi că servit în pahare la temperatura camerei vinul se va încălzi cu aproape încă 2 grade.

vin temperatură vin

Ene Cristina