tap to open sidebar
tap to close sidebar

Testează-ți gustul

Tot ce nu ştiai despre varza de Bruxelles, simbolul Crăciunului de pe mesele britanicilor

Tot ce nu ştiai despre varza de Bruxelles, simbolul Crăciunului de pe mesele britanicilor

6 dec 2016 comentarii

Varza de Bruxelles nu mai este astăzi doar imaginea gastronomică a Crăciunului în bucătăriile britanicilor, ci o legumă preferată de tot mai mulţi oameni la nivel mondial, nelipsită azi din reţetele tot mai multor maeştri bucătari din întreaga lume.

Poţi găti varza de Bruxelles în 9000 de feluri. 

Cele mai proaspete sunt verzele de Bruxelles cu frunze verzi, dar albe la bază. 

Britanicii sunt europenii care mânâncă cea mai multă varză de Bruxelles. Suprafaţa acoperită cu varză de Bruxelles în Marea Britanie reprezintă echivalentul a 3240 de terenuri de fotbal, notează The Telegraph.

Micile verze de Bruxelles au un conţinut ridicat de vitamina A şi C, acid folic, fibre dietetice şi pot ajuta la protecţia contra cancerului de colon şi de stomac. 

O cantitate de 80g de varză de Bruxelles conţine de patru ori mai multă vitamina C decât o portocală, iar o ceaşcă plină cu varză de Bruxelles gătită are doar 60 de calorii. 

Sunt peste 110 soiuri de varză de Bruxelles.

Anul trecut, o echipă de cercetători şi elevi britanci au folosit energia de la 1000 de verze de Bruxelles pentru a aprinde instalaţia de Crăciun a pomului împodobit de Southbank din Londra.

Linus Urbanec din Suedia deţine recordul pentru cele mai multe verze de Bruxelles mâncate într-un minut: 31, pe 26 noiembrie 2008. 

Cea mai grea varză de Bruxelles a cântărit 8,3 kg, în 1992. 

Industria verzei de Bruxelles valorează 650.000.000 de lire sterline.

Santacon este evenimentul mondial la care se adună oameni îmbrăcaţi ca Moş Crăciun, care se bat cu verze de Bruxelles.

Prinţul William şi Ducesa Kate au mâncat în luna de miere din Seychelles multă varză de Bruxelles. Este bogată în acid folic. 

 

 

varză de bruxelles