tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Chifle englezeşti cu rodie, stafide şi unt. Gustarea perfectă pentru un ceai cu lapte
SWEET

Chifle englezeşti cu rodie, stafide şi unt. Gustarea perfectă pentru un ceai cu lapte

7 feb 2017 comentarii

Crusta dulce, interiorul pufos şi savoarea seminţelor de rodie dau o aromă fantastică acestor gustări britanice, cunoscute drept "scones". Unii le consideră chifle, alţii biscuiţi. Îndiferent de categoria în care sunt încadrate, sunt preferatele englezilor la ceaiul cu lapte.

Ingrediente:

260 g făină

60 g zahăr

100 g unt rece

150 ml lapte

1 ou mare de ţară

1 linguriţă praf de copt

1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu

1/2 linguriţă de sare

seminţe de rodie, stafide, merişoare sau afine (după cum preferi)

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Setează cuptorul la 200 de grade Celsius. Amestecă faina, zahărul, bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Razuieşte untul rece şi frământă aluatul. Adaugă apoi stafidele sau seminţele de rodie, merişoarele ori afinele. În funcţie de gustul preferat. Într-un alt bol, bate laptele şi oul. Adaugă apoi peste aluat şi frământă compoziţia. Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde aluatul, formând apoi un disc. Îl poţi tăia apoi în formă rotundă sau de triunghi. Întinde hârtie de copt în tavă şi aşază bucăţile de aluat, iar pe deasupra lor presară zahăr. Se coc în jur de 15 -20 de minute, până prind culoarea aurie.

Le poţi degusta cu dulceaţă, unt sau brânză. Alte reţete implică glazurată cu ou sau umplutură cu bacon, ceapă, cartofi, dovleac sau brânză. În funcţie de preferinţe. 

 

 

 

chifle biscuiţi englezeşti