tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Pui crocant cu parmezan: simplu, savuros, sănătos!

Pui crocant cu parmezan: simplu, savuros, sănătos!

13 iun 2016 comentarii

Pui crocant cu parmezan este o reţetă perfectă pentru serile din timpul săptămânii, când vii acasă târziu şi nu-ţi doreşti decât o cină simplă, rapidă şi delicioasă.

Ingrediente:

1 albuş

6 linguri parmezan

4 bucăţi piept de pui dezosat, fără piele

500 g cartofi tăiaţi cuburi

200 g mazăre

1 lingură oţet de vin alb

2 linguri ulei de măsline

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Se încinge cuptorul la foc mediu şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Apoi, se bate albuşul cu un pic de sare şi de piper. Parmezanul se dă pe răzătoarea mică. Se iau apoi bucăţile de piept de pui şi se trec mai întâi prin albuş, apoi prin parmezan. Se pun pe hârtia de copt, în tavă şi se coc 10-15 minute în cuptorul preîncălzit, până când devin aurii şi crocanţi. Se întorc o singură dată pe partea cealaltă, pentru a se rumeni perfect. În paralel cu piepul de pui, se fierb cartofii împreună cu mazărea până când se pătrund. Cartofii şi mazărea se amestecă apoi cu frunzele de spanac, oţetul, uleiul de măsline şi se asezonează după gust. Se împarte amestecul pe patru farfurii şi se serveşte alături de puiul crocant cu crustă de parmezan.

Puiul crocant cu parmezan poate fi considerat şi o gustare, dar cu siguranţă că ţi-l vei dori pe post de fel principal, alături de o salată verde. Atât e de savuros! Şi sănătos, în plus!

pui retete simple parmezan pui crocant