tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Salată cu ficăţei de pui, pere caramelizate şi stafide
FRESH

Salată cu ficăţei de pui, pere caramelizate şi stafide

16 ian 2017 comentarii

Ficăţei de pui fragezi, pere caramelizate şi un dressing plin de arome sunt ingredientele de top pentru această salată elegantă în stil italian.

Într-o tigaie neaderentă, încinge puţin unt (50 g) şi prăjeşte ficaţeii (10). Spre final, adaugă o ceapă tocată şi câţiva căţei de usturoi şi lasă să aromatizeze ficăţeii în jur de 2 minute. Toarnă apoi vin roşu (100 ml) şi puţin oţet balsamic. Condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat. 

Separat, într-un vas, la foc mediu, topeşte zahărul în apă (1 lg de zahăr la 2 de apă), apoi lasă să fiarbă şi amestecă până se caramelizează şi prinde culoarea aurie. Adaugă două pere feliate, pentru două minute.

Pentru dressingul de salată, amestecă suc de lămâie, oţet balasamic, sos de soia şi ulei de măsline. 

Pe un platou, aranjează frunze de salată (ce soi preferi), apoi adaugă ficăţeii, perele, sosul şi stafidele.

Poftă bună, gustartienilor!

 

 

 

reţete salate