tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Salată japoneză cu tăiţei soba, edamame şi spanac
FRESH

Salată japoneză cu tăiţei soba, edamame şi spanac

7 feb 2017 comentarii

O salată cu savoare asiatică, plină de proteine, pe care o prepari rapid la cină.

Tăiţeii japonezi soba sunt speciali şi toată lumea îi îndrăgeşte. Sunt făcuţi din hrişcă, au o textură uşor fermă, gustul te duce cu gândul la alune şi cel mai important sunt gata în 3-4 minute. Se servesc calzi ori reci şi fac pereche reuşită cu tot felul de ingrediente proaspete.

Edamame sau soia verde este preferata vegetarienilor, este o proteină totală, foarte populară în bucătăria asiatică şi tot mai apreciată în Europa.

Cu aceste două ingrediente cheie poţi prepara o salată foarte gustoasă. Ai nevoie aşadar de boabe de edamame (congelate, cam 100 de grame), un morcov, tăiat felii subţiri, spanac proaspăt (1 pungă), 100 g de soba noodles şi o vinegretă răcoritoare.

Într-un vas, pune apă la fiert, iar când începe să clocotească adaugă tăiţeii şi morcovul feliat, apoi după 1 minut adaugă şi soia verde. Mai lasă 2 minute pe foc şi scoate-le într-o strecurătoare. 

Într-un castron, amestecă spanacul proaspăt cu tăiţei, edamame şi morcov, iar la final completează cu sosul (1 lingură de pastă miso, trei linguri de ulei de in, zeama de la o limetă şi o lingură de miere, toate amestecate bine).

Poftă bună, gustartienilor!

 

reţete salate soba noodles edamame