tap to open sidebar
tap to close sidebar

Rețete Yummy

Spring rolls cu ciuperci
SPICY

Spring rolls cu ciuperci

15 iul 2016 comentarii

Dacă eşti fan al mâncării asiatice, pacheţelele de primăvară, cunoscute pe scară largă şi ca spring rolls, par întotdeauna o idee minunată. Aromele lor sunt fantastice, nu sunt prea greu de făcut şi, în plus, pot fi umplute cu aproape orice. Cele de astăzi sunt cu ciuperci - perfecte pentru party, picnic sau de luat la serviciu!

Ingrediente:

25 g unt

extra unt pentru uns

o ceapa mică, tocată mărunt

un căţel de usturoi zdrobit

350 g ciuperci feliate

pătrunjel tocat mărunt

100 ml smântână lichidă, 32% grăsime

foi de orez pentru spring rolls sau aluat de foietaj

un out bătut

Preparare:

Timp de preparare: Timp de gătit:

Într-o tigaie, se pun la încins untul şi uleiul. În acest amestec se sotează ceapa până se înmoaie, după care se adaugă usturoiul şi ciupercile. Se asezonează şi se lasă să se înmoaie timp de cinci minute. Se adaugă pătrunjelul şi smântâna pentru gătit, apoi se amestecă. Dacă se folosesc foi speciale de orez pentru spring rolls, acestea se umezesc puţin cu apă şi se formează pacheţelele de primăvară folosind ca umplutură câte o lingură din compoziţia de ciuperci. În cazul în care foiţele de orez nu sunt atât de accesibile, se pot înlocui cu foi de plăcintă, care se decupează în discuri de dimensiune potrivită. Marginile trebuie unse cu ou bătut şi unt. În funcţie de preferinţele culinare şi restricţiile de dietă, rulourile se pot coace la cuptor timp de 25-30 de minute, până se rumenesc sau se pot prăji în baie de ulei până devin crocante şi aurii.

Servite cu un sos asiatic alături, dulce-acrişor sau dulce-picant, aceste spring rolls cu ciuperci nu pot fi decât minunate!
 
ciuperci spring rolls pachetele de primavara asiatic